Den 17 år gamle spanske stjernen Yamal presterte utrolig i den nettopp avsluttede europacupen, og hjalp det spanske laget med å vinne mesterskapet og brøt de tre rekordene for den yngste opptredenen, assists og mål i europacupen. Han scoret 1 mål og sendte 4 assist i dette arrangementet, og vant til slutt den beste unge spilleren i Europacupen og ble valgt ut til det offisielle beste laget. Hans volleyverdensbølge mot det franske laget ble også kåret til europacupens beste mål. Denne serien med fremragende prestasjoner har økt verdien hans betraktelig.

Det tyske overgangsmarkedet har oppdatert spillerens verdi Marokko Fotballdrakt, og Yamals verdi har steget til 120 millioner euro, og har blitt den nye «Mr. Yiou» og rangert blant de ti beste spillerne på verdilisten. Når han ser tilbake på Yamals karriere, begynte han offisielt på Barcelonas førstelag sommeren 2023, da det tyske overgangsmarkedet verdsatte ham til 25 millioner euro. Selv om mange fans ikke var kjent med ham på den tiden, hadde han allerede markert seg i La Masia. Da han var på U12-laget hjalp han laget med å vinne La Liga Hope Star Championship og vant toppscoreren mange ganger.

Etter å ha sluttet seg til Barcelonas førstelag, fortsatte Yamal å vise utmerket ytelse. I sesongen 2023/24 bidro han med 7 mål og 10 assist på 50 kamper. Selv om disse dataene ikke fullt ut kan reflektere hans prestasjoner og potensial på banen, er de nok til å illustrere hans store potensial. Yamals verdi nådde 120 millioner euro, noe som gjorde ham til den dyreste 17 år gamle spilleren i historien til den tyske overgangen Spania drakt. Tidligere ble denne rekorden holdt av Fati, etterfulgt av Gavi, som også er stigende stjerner i Spania.

Barcelona er også veldig forsiktig med å administrere Yamal for å unngå å overbruke ham. For å beskytte Yamals fysiske helse, tok hovedtrener Xavi og Barcelona-klubben i bruk en vitenskapelig ledelsesmetode. Han spilte som innbytter i 20 av de 50 kampene. Yamal selv uttrykte også sin takknemlighet for denne ledelsesmetoden og sa at den var gunstig for karrieren hans. For å unngå å gjenta Pedris overarbeidsdilemma ved OL i 2021, bestemte Barcelona, ​​det spanske fotballforbundet og Yamal selv å ikke delta i OL denne sommeren. Denne avgjørelsen er ment å beskytte helsen hans og sikre at han kan gå lenger og oppnå større suksess i karrieren.